Lajit

Lisää lajeista klikkaamalla lajin nimeä.

AUTOSUUNNISTUS
Autosuunnistus on helpoin tapa tulla mukaan täysikokoisilla autoilla tapahtuvaan autourheiluun. Harrastuksen aloittamiseen tarvitaan vain normaali henkilöauto, ajokortillinen kuljettaja sekä kartanlukija, jolla ei tarvita ajokorttia eikä alaikärajaa ole.

ENDURANCE
Endurancessa on edullisin tapa päästä ajamaan paljon. Lajissa on kaksi luokkaa, Endurance Racing (ERA) ja Endurance Saloon (ESA). Endurance Racing on nk. myyntiluokka, jossa kilpailun jälkeen autot myydään Jokkiksesta tutun ostotarjousmenettelyn puitteissa.

JOKAMIEHENLUOKKA
Jokamiehenluokka niinkuin AKK näyttää "jokkista" kutsuvan on yhdistyksemme tällä hetkellä hiljaisimpia jaostoja. Ottaisin mielelläni kuvia ja kisatarinoita ja kokemuksia julkaistavaksi tänne sivuillemme. Joten ei muutakuin postia tulemaan, niin saadaan tähänkin osastoon eloa.

KARTING
Karting on autourheilun nuorisolajeista tärkein. Lajin pariin tullaan nuorena, jo kuusi-seitsemän vuotiaana. Nappulaturnaukset aloitetaan seitsemän vuotiaana ja kansalliselle kilpailutasolle siirrytään 10-vuotiaana.

OFFROAD
Off road kilpailu on maastoajoneuvoilla maastossa tapahtuvaa kilpailutoimintaa. Kilpailulajeja on off road trial- ja muta kilpailut. Off road harrastuksen piiriin kuuluu myös safarit, jotka eivät ole kilpailutoimintaa.

PIENOISAUTOILU
Pienoisautoilu jakautuu kahteen pääryhmään, URA-AUTOT ja RADIO-OHJATTAVAT AUTOT. Seurassamme harrastetaan radio-ohjattavia autoja, eli RC- autoja.
Seuramme PA-jaos on melko aktiivinen. Kilpailuihin osallistuvia kuljettajia on n.10. Harrastajien määrä vaihtelee 6 - 15 välillä. Ikä jakautuman ollessa 6 - 60 v. Vuosittain järjestämme 1 - 2 kalenterikilpailua, sekä harjoituskilpailuja.

RALLI JA SPRINT
Ralliautoilun suosio Suomessa on vankkumaton. Suurin ansio suosiosta kuuluu maamme lukuisille rallin maailmanmestareille, jotka tunnetaan ympäri maailman jopa paremmin kuin kotimaassamme.

Alavalikko