Autosuunnistus

Autosuunnistus on helpoin tapa tulla mukaan täysikokoisilla autoilla tapahtuvaan autourheiluun. Harrastuksen aloittamiseen tarvitaan vain normaali henkilöauto, ajokortillinen kuljettaja sekä kartanlukija, jolla ei tarvita ajokorttia eikä alaikärajaa ole.

Paras tapa aloittaa lajiin tutustuminen on tulla mukaan alueella järjestettäviin koulutustapahtumiin, joissa saa perustiedot siitä, mitä lajissa tavoitellaan sekä kokeneimmilta hyviä käytännön vinkkejä. Tämän jälkeen voi testata taitoja harjoitusajoissa. Harjoitusajoista saa tietoja mm. alueen seuroilta sekä kouluttajilta.


Kuva: Antero Sirviö

Lajissa tavoitteena on ajaa eri mittakaavoilla oleville kartoille piirrettyä reittiviivaa tarkasti seuraten oikeassa aikataulussa kilpailun reitti läpi. Virhepisteitä kertyy puutuvista reittitarkastusasemista (olet ollut poissa reittiviivalta) sekä joko liian aikaisesta tai myöhäisestä saapumisesta aikatarkastusasemille. Luokassa vähiten virhepisteitä saanut on voittaja.

Kilpailujen kesto on harjoitusajoissa noin tunti ja kansallisissa kilpailuissa luokista riippuen 2 - 4 tuntia. Huipulla SM -kilpailuissa ajetaan jopa 6 - 7 tuntia. Pisimmissä erikoiskilpiluissa kerran vuodessa saatetaan kisailla kaksi vuorokauttakin.

Kilpailuluokkia on jokaiseen tarpeeseen ja luokasta toiseen nousu tapahtuu menestymisen perusteella. Harjoitusajoissa on luokat myös aivan ensikertalaiselle, joten kynnys aloittamiselle on matalalla. Harrastuksen aloittaminen ei vaadi kuulumista mihinkään alan seuraan, mutta kansallisiin kilpailuihin osallistujan on hankittava vähintään kertalisenssi. Kilpailu-uran jatkuessa kannattaa liittyä paikalliseen autourheiluseuraan ja hankkia koko vuoden voimassa oleva kilpailijalisenssi.
(Lisenssi = vakuutus)

Lohjan Urheiluautoilijoissa toimii sekä lajin huipulla olevia että juuri aloittaneita lähes ensikertalaisia aktiivikilpailijoita, sekä tietenkin siltä väliltä olevia. Kilpailun tekeminen on yksi osa mukavaa harrastusta, siinä voi olla mukana auttamassa pienelläkin panoksella ja nähdä lajin tätäkin puolta.

Seuramme autosuunnistusjaosto vastaa lajin toiminnasta. Jaostonvetäjä Kari Mamia vastaa kyselyihin ja antaa tietoa mistä tahansa alaan liittyvästä. Soittele siis 019-343 033 niin päästään alkuun!

TERVETULOA MUKAAN MUKAVAAN JA EDULLISEEN HARRASTUKSEEN!

AS-LINKKEJÄ:

Autosuunnistus.net
Erään autosuunnistajan sivut
Autosuunnistus (AKK)
Kanta-Hämeen AS-sarja

Alavalikko